keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Hyppää elämysten maailmaan! Sain lahjaksi tandemhypyn – tältä se tuntui


Elämysten kuningas, extremelajien keulakuva, adrenaliinipommi, villi unelma, salainen haave ja bucket listojen ykkönen  tällä rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tandemhyppy on todellinen extreme-elämys!

Ehkäpä tandemhyppy on sinunkin ämpärilistasi ykkönen ja haluaisit tietää, miltä tandemhypyn hyppääminen tuntuu? Haastattelin tandemhypyn lahjaksi saanutta Rosaa ja hän kertoi tuntemuksistaan. Kiitos Rosan, minäkin aloin unelmoida tandemhypystä ihan toden teolla, ehkä jonain päivänä uskaltaudun hyppäämään.

Rosa haaveili tandemhypystä pitkään ja uskaltautui lopulta hyppäämään tandemhypyn kesällä 2019. Jännittikö Rosaa lähteä hyppäämään? Miltä hyppääminen tuntui? Entä mikä tandemhypyssä oli parasta? Seuraavaksi Rosa kertoo omasta hyppykokemuksestaan. 1. Jännittikö lähteä hyppäämään? Mikä pelotti eniten?


"Hyppäämään lähteminen jännitti eniten ehkä heti silloin kun sain tietää, että se todella on tapahtumassa, siis paria viikkoa aiemmin. Jännitys, yllättävää kyllä, laski mitä lähemmäksi mentiin ja olin jopa odottavan innokas hyppypäivän aamuna!

Eniten mieltä vaivasi se, kun en tiennyt tarkalleen mitä tuleman pitää. Olen ihmisenä sellainen, että pidän siitä kun narut on omissa käsissä ja tietää tarkalleen mitä tuleman pitää ja tämähän ei tilanne nyt ollut.. 
😅 Kyselinkin siis etukäteen ystäviltä, että mitä hyppypäivänä tulee tarkalleen ottaen tapahtumaan ja tämä rauhoitti mieltäni."

2. Miltä hyppääminen tuntui? 


"Koneen takaosasta ovelle raahautuminen ja koneesta irtautuminen tuntui kestävän kauan, vaikka oikeasti tähän meni vain sekunteja. Kun hyppyopettajani sitten antoi viimeiset ohjeet ja laittoi meidät ilmojen armoille, olin ensimmäiset nanosekunnit pakokauhun vallassa, kun oltiin vielä koneen ilmatilassa ja ei ihan tienny, että mihin sitä nyt olikaan suostunut. Vapaapudotukseen päästäessä oli fiilis kuitenkin mitä upein  en voinut olla hymyilemättä! 😎"

3. Mikä oli parasta? Miltä tuntui hypyn jälkeen? 


"Parasta oli ehdottomasti itsensä voittamisen tunne! 😊 Pitkään olin uhonnut, että tandemistakin selvitään kun kerta lentopelostakin on päästy pienlentokoneen avulla eroon. Nyt se sitten tuli tehtyä ja en voi olla kuin ylpeä itsestäni. Ja mikä parasta, myös nautin hypystä! 🤩

Hypyn jälkeen oli alkuun sanaton ja tyhjä fiilis. Tokaisin vain ohjaajalle, että nyt on hetki istuttava ja otettava happea. Päässä pyöri (kiitos alas leijailun) ja sydän tykytti adrenaliiniryöpyn seurauksena tuhatta ja sataa. Äkkiä sitä kuitenkin tultiin kyselemään fiiliksiä tukijoukoista ja olihan ne aivan huipussaan!"

4. Suosittelisitko elämystä muille?


"Suosittelenkin elämystä erittäin lämpimästi! Pitkäaikainen haave ja haaste tuli omalta osalta ruksattua listalta ja hypyn myötä ymmärsinkin miksi ihmiset tähän lajiin jäävät koukkuun! Ja sen saat tietää vain itse kokeilemalla.. 😉"


Onko sinunkin haaveenasi hypätä tandemhyppy? Vai sopisiko tandemhyppy lahjaksi läheisellesi? Elämyslahjat tarjoaa tandemhyppyjä Helsingissä, Utissa ja Asikkalassa sekä Virossa.


Kirjoittaja: Essi


Piditkö tästä artikkelista? Lue myös Top 10: Suomen nopeimmat elämykset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti